Kozijnenmetvoordeel.nl

Kozijnen tegen een zacht prijsje


Roeden

Roeden zijn verdelingen in ramen en deuren. Dit kan vaak een mooi effect geven. Bij kunststof kozijnen zijn er meerdere mogelijkheden met roeden. Er zijn goedkope en dure oplossingen:

  • Roeden tussen het glas – goedkoop
  • Roeden tussen- en op het glas – goedkoop of duur
  • Glas delende roeden – duur

3 Soorten roeden voor kunststof kozijnen

De prijs is natuurlijk ook afhankelijk van het aantal vakjes of ruitjes dat we krijgen. Hierboven staat bijvoorbeeld dat glasdelende roeden duur zijn, maar als het slechts om 2 of 4 vakken gaat dan valt het prijstechnisch wel mee. Maar bij tuindeuren kunnen we wel 16 vakjes hebben, als elke deur 8 vakjes krijgt. Met twee grote zijdelen eraan zijn het er al snel 32. Als we dan voor al die vakjes dure roeden kiezen dan zijn de kozijnen niet meer goedkoop. Terwijl roeden tussen het glas, voor een kozijn met 16 of 32 vakjes, het kozijn maar een paar honderd euro duurder maakt.

Roeden tussen het glas

Roeden tussen het glas, ook wel spouwroeden genoemd, zitten letterlijk in de spouw van het glas. Deze kunststof roeden zitten tussen de buitenruit en de binnenruit in. Hierdoor kunnen ze niet vies worden. Ze zijn te verkrijgen in een breedte van 18, 26 of 45 mm. 26 mm is de meest gebruikte. Ook verschillende kleuren zijn mogelijk.

Roeden tussen het isolatieglas

Roeden tussen het glas en op het glas

Hier zitten er roeden tussen het glas en op het glas geplakt. De roeden die op het glas komen kosten, afhankelijk van de breedte en de kleur met evt. houtnerfstructuur, een paar euro tot een tientje de meter. Dit maakt het dus niet duur. Echter het opplakken is een tijdrovend klusje dat niet gemachinaliseerd gebeurt. Dit maakt dit type roeden duurder. Toch zijn wij er handig in en kunnen we de prijs voor dit soort types scherp houden, maar vergeleken met alleen roeden tussen het glas blijft dit een prijzige oplossing.

Handig en goedkoop: voor de technische klanten hebben we de mogelijkheid om de opplakroeden er apart bij te leveren. Dan betaalt u alleen de roeden tussen het glas, dit is goedkoop, en de opplakroeden die u er zelf op kunt plakken.

Roeden tussen het isolatieglas en binnen en buiten op het glas

Glasdelende roeden

Dit zijn roeden die geheel aparte glasvelden maken. U krijgt dus niet één grote ruit, maar een kozijn, raam of deur met allemaal vakjes erin. In ieder vakje past een stukje glas. Dit is uiteraard bewerkelijk en behoort dus tot de duurdere oplossingen. De roeden zijn breed, bijvoorbeeld 84 mm. Vaak wordt deze optie verkozen in voordeuren. Het ziet er robuust uit en de indeling kan creatief verkozen worden.

Roeden die het kozijn, raam of deur opdelen.

 Kozijnenmetvoordeel.nl levert tegen een kleine meerprijs alleen de mogelijkheid om roeden van 2 of  4 cm in het glas mee te verwerken.

Rolluiken en verticale zonnescreens

Bij de aanschaf van nieuwe kunststof kozijnen is het soms voordeliger om meteen rolluiken of zonnescreens mee te bestellen of tezamen met de kozijnen mee te laten plaatsen. Kozijnenmetvoordeel.nl gaat mee in de innovatie van het integreren van deze elementen. Niet echt zichtbaar dus dat er door de lelijke voorzet bakken uw duurzame investering teniet wordt gedaan. Bij ons wordt het geheel geïntegreerd in het kozijn zelf. En dat tegen prijzen die het ouderwetse systeem doen verbleken !

Het aanbrengen van rolluiken op een later tijdstip is  duurder.
Het aanbrengen van rolluiken kent vier grote voordelen:

  • extra inbraakwerend
  • extra isolerend
  • geluidswerend
  • verduisterend

Verticale zonnescreens zijn ideaal voor op de zon gelegen ruimtes. Indien gewenst kan er ook een verduisterend doek gekozen worden zodat de screen ook gebruikt kan worden voor verduistering. De mogelijkheden die hieronder besproken gaan over rolluiken maar worden gelden ook nagenoeg allemaal voor zonnescreens.

Prijzen voor geïntegreerde screens zijn : 60 euro per m2 (inclusief BTW)

Prijzen voor geïntegreerde rolluiken met motor en afstandsbediening : vanaf 85 euro per m2 (inclusief BTW)

Hang -en sluitwerk

Kozijnenmetvoordeel.nl werkt samen met MACO. Waarom MACO ? Wij zijn van mening dat dit bedrijf innovatief genoeg is om in deze tijd te voorzien van degelijke, vereiste en betrouwbare oplossingen op het gebied van hang - en sluitwerk.

Vooruitstrevend, meedenkend en geheel volgens het Nederlands Bouwbesluit, SKG-2 en 3 normering en dat tegen - waar wij en u - zich in kunnen vinden een goede prijs/kwaliteit verhouding. Zie foto's ter verduidelijking hieronder.

Zoals genoemd gaat kozijnenmetvoordeel.nl verder dan het traditionele aangeboden SKG-2 politie keurmerk dat de tijdsspanne aangeeft die een inbreker nodig heeft om de ramen/deuren/ puien te kunnen forceren. Tot wel een 12 punts sluitingssysteem maken dit systeem tot een geruststellende en veilige combinatie waarin wij in alle normen overstijgen !

Ventilatie

Uw kozijnen dienen voor voldoende ventilatie in uw woning te zorgen. U zorgt daarmee voor een gezond leefklimaat, waar u op een veilige manier in kunt bewegen. Maak gebruik van een speciaal ventilatiesysteem, of zorg er met de kozijnen voor dat u voor voldoende toevoer en afvoer van schone lucht kunt zorgen.

U dient met het oog op de ventilatie van uw kozijnen in ieder geval te voldoen aan het Nederlands Bouwbesluit. Dit betekent onder andere dat u voor de afvoer van vocht en stofdeeltjes dient te zorgen, waarin zich onder andere het gevaarlijke hydegas en radon kunnen bevinden. Daarnaast zorgt de ventilatie voor voldoende afvoer van stank en geurtjes, net als die van warmte op het moment dat de temperatuur in de zomer te hoog oploopt. Wat dat betreft is het op basis van het Nederlands Bouwbesluit van belang om met een ventilatierooster, een -klep of een klepraampje te voldoen aan de minimale eisen op dit gebied.

Ventilatie in uw woning staat voor de constante toevoer en afvoer van een relatief kleine hoeveelheid lucht. In veel bestaande woningen is er sprake van een natuurlijke vorm van ventilatie. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van klep-ramen of andere systemen om de lucht zowel toe te laten als weer af te voeren. Binnen de nieuwbouw maken we daarnaast steeds vaker gebruik van speciale ventilatiesystemen. Het gaat om gebalanceerde systemen, die zorgen voor voldoende toevoer en afvoer van schone lucht. Hierdoor hoeft u zich met betrekking tot de kozijnen geen zorgen te maken over de ventilatie.

Kozijnenmetvoordeel.nl heeft een innovatief product ontwikkeld dat wij kunnen integreren in onze verdiepte profielen: het BUC systeem. Geen traditionele ventilatie rooster maar een vernuft systeem dat ook nog eens een sieraad is in het geheel en voor een onbewuste verademing zorgt met een futuristische uitstraling voor maar 140 euro per element. De traditionele ventilatie roosters worden per m1 berekend.