Kozijnenmetvoordeel.nl

Kozijnen tegen een zacht prijsje

Subsidies

Subsidie dubbel glas

Steeds meer mensen kiezen voor dubbelglas, ook wel isolatieglas genoemd. Het is natuurlijk niet vreemd aangezien het volop voordelen oplevert. Tegenwoordig is er heel veel mogelijk en zijn er meer dan 1000 isolatieglas aanbieders in Nederland. Laat je daarom goed informeren door verschillende instanties, lokale overheden en lokale glaszetters voordat je een keuze maakt.

U kunt kiezen voor  HR++ of zelfs HR+++ isolatieglas (triple isolatieglas). HR+++ glas is driedubbel glas en geeft extra goede bescherming tegen de elementen van buiten, echter is het gelijk ook de meest dure. Een bijkomend voordeel is dat je wellicht van subsidieregelingen gebruik kunt maken.

De dubbelglas subsidie ontvangen?

Er waren vele gunstige subsidieregelingen in de jaren vóór 2011. Laten we ons echter richten op wat er vandaag de dag nog wél beschikbaar is. Op dit moment kun je nog genieten van een BTW verlaging en renteverlaging (groene lening) als je glasisolatie gaat kopen. Je betaalt dus het lage BTW-tarief van 6% op loonkosten om het glas te laten plaatsen of zul je geld voor isolatieglas kunnen lenen tegen een lager rentetarief.

Update: per 15 september 2016 kun je gebruik maken van een nieuwe subsidie (SEEW-regeling).

 

Kosten isolatieglas

Om je een indicatie van de prijzen te geven hebben we het een en ander voor je uitgezocht. In het volgende overzicht vind je de kosten van dubbelglas zonder eventuele subsidies. Indien Uw gemeente/provincie of de Rijksoverheid subsidie geeft op de aanschaf van isolatieglas zullen de kosten dus lager uitvallen en de terugverdientijd korter worden.


Prijzen

U-waarde

Jaarlijkse besparing

HR glas

€60 euro per m2

1,7 – 2,0

€170 euro

HR+ glas

€65 euro per m2

1,3 – 1,6

€200 euro

HR++ glas

€70 euro per m2

1,2

€250 euro

HR+++ glas

€100 euro per m2

0,5 – 0,9

€285 euro

Let op! Dit zijn indicatieprijzen. De prijzen zijn enkel voor het materiaal per m2 en zijn inclusief BTW. De U-waarden geven het isolerend vermogen van het isolatieglas aan. Hoe lager deze waarde hoe beter. De besparingen in euro’s hebben betrekking op een lagere energienota voor stroom en gas.

Voor meer informatie over subsidies met betrekking op dubbel glas, HR++ glas en triple glas sturen wij U graag door naar DEZE website.